Высокія скульптурныя столі зменьваюць змрочны дом

Уладальнікі змрочных апартаментаў з Сіднэя звярнуліся да каманды дызайнераў "Carterwilliamson Architects" з просьбай прыўнесці ў іх інтэр'ер больш натуральнага асвятлення, але ніяк не разлічвалі пашырыць прастору.

Дызайнерамі было прынята неардынарнае рашэнне: надаць столі форму даху з нізкім профілем з паўднёвага боку. Тэраса дома выходзіць на паўднёвы бок, але знойдзенае рашэнне дапамагло забыцца пра праблему, якая з гэтага выцякала. Новая форма столі прапускае святло з паўночнага боку, а нізкі профіль не перашкаджае вокнаў, гэтак жа якія выходзяць на паўночны бок, быць дадатковым крыніцай асвятлення. Па меры развіцця праекта дызайн столі атрымаў назву "светлавых гармат" ў гонар тых, што складалі канструкцыю манастыра Ла Туретта, пабудаванага архітэктарам Ле Корбюзье, адсюль нарадзілася і назва праекта - "Дом са светлавымі гарматамі".

У працэсе работ прыйшлося адысці ад першапачатковага плана і падвергнуць зменаў яшчэ 22 кв. м. жылля (прыкладна 237 кв.футов), што дазволіла стварыць больш функцыянальных зон у наяўным прасторы.

Выбар каляровага афармлення для інтэр'еру заказчыкаў (абодва з'яўляюцца дактарамі хімічных навук) упаў на строгае спалучэнне белага і чорнага.

Унутраны двор быў сфармаваны ў месцы скрыжавання другога і першага паверха дома, дазваляючы дзённага святла пранікаць у памяшканне.

: Адказы на пытанні пра чацвёртую серыю другога сезона Рыма

Пакіньце Свой Каментар