Вертыкальны лофт з лесвіцай ў духу работ Эшэра

Гэта размешчанае ў Мілане будынак былога інтэрната чыгуначнікаў было ператворана ў вялікі вертыкальны лофт сумеснымі намаганнямі спецыялістаў Westway Architects і інтэр'ер-дызайнера Стэфана Павіі (Stefano Pavia). І калі экстэр'ер будынка, пабудаванага, відаць, дзесьці паміж 1920 і 1924 гадамі, было вырашана пакінуць у першапачатковым выглядзе, то інтэр'ер падвергнуўся кардынальных зменаў. Уся ўнутраная аздабленне была выдаленая, пасля чаго трэба было замяніць ізаляцыю, адрамантаваць камунікацыі, правесці перапланіроўку і цалкам абнавіць інтэр'ер (пачынаючы з склепа і заканчваючы дахам і мансардай). Змяніўшы планіроўку, перамясціўшы лесвіцу, дадаўшы новыя перакрыцці і перабудаваўшы мансарду, карысны пляц памяшкання ўдалося павялічыць да 60 квадратных метраў.

На падлозе няма нічога лішняга - так прастору выглядае больш прасторным.

Атрымаўшы "дабро" ад заказчыка, будаўнікі паспяшаліся ўвасобіць сваю галоўную задумку - лесвіцу, спраектаваную быццам самім М.К. Эшэра. Выдаліўшы ўсю старую аздабленне, яны стварылі структурна адасоблены цэнтральны стрыжань абноўленага памяшкання, які распасціраецца ўвысь на цэлых пяць паверхаў. Паверхі гэтыя звязваюць паміж сабой дзве паасобныя лесвіцы, размешчаныя ўздоўж апорных сцен.

Вельмі вузкія лесвічныя пралёты бягуць зігзагамі ад цокаля да чацвёртага паверху, звязваючы паміж сабой фітнес-зала, кухню і сталовую, а таксама гасціную, ванную і кабінет.

Глядзіце відэа: The Great Gildersleeve: New Neighbors / Letters to Servicemen / Leroy Sells Seeds

Пакіньце Свой Каментар