Арыгінальная планіроўка кватэры студыі

падвесная спальня ў кватэры студыі

Кватэра Чеза Валянціна размешчана ў французскім горадзе Монруж і мае даволі невялікую жылую плошчу ў 50м2, Але ўладальнікі кватэры студыі вырашылі змяніць планіроўку стварыўшы асобную спальню ў асноўны пакоі, і запрасілі спецыялістаў кампаніі Emmanuel Combarel Dominique Marrec Architects, якія ўзяліся за выкананне гэтай задачы творча і з выдумкай. Яны вырашылі арганізаваць спальню ў кубе з высокатрывалых металічных канструкцый, які падвешаны да столі ў цэнтры кватэры студыі і аддзяляе прастору гасцінай ад зоны сталовай і кухні. Вонкавыя панэлі куба выкананы з драўляных панэляў, пакрытых белай поліурэтанавай смалой. Дакладна такое ж пакрыццё маюць сцены і столь ўсёй кватэры.

на фота: спальня ў кватэры студыі

Гэтая кватэра студыя раней належала мастакам і з'яўлялася майстэрні, таму, па-першае, яна мела высокія столі і двухузроўневую планіроўку, а па-другое, дух творчасці пранізваў усю прастору наскрозь, натхняючы аўтараў праекта на арыгінальныя нестандартныя рашэнні. Карціна над падгалоўем ложку ў кубе візуальна злучае ўнутранае прастору спальні з вялікай аранжавай-чырвонай люстрай, падвешанай над абедзенным сталом. Вышыня куба над падлогай сталовай падабрана такім чынам, што пры жаданні яго падлогу можна выкарыстоўваць у якасці дадатковых пасадачных месцаў у абедзеннага стала.

сталовая ў кватэры студыі

Акрамя таго, прастора сталовай досыць вялікае, каб у ёй можна было ўсталяваць дадатковы абедзенны стол, які з'яўляецца працягам ужо існуючага, і тады, выкарыстоўваючы падлогу спальні ў якасці сядзення, у сталовай можна будзе размясціць значна больш людзей.

гасцёўня кватэры студыі

Зона адпачынку кватэры знаходзіцца пад падлогай спальні. Тут дызайнеры размясцілі некалькі маляўнічых шэзлонгаў ў сучасным стылі з мяккай рознакаляровай абіўкай. З абодвух бакоў зона адпачынку абмяжоўваецца лесвіцамі, якія вядуць на кухню і ў сталовую. Стэлаж, размешчаны ўздоўж задняй сцяны мае вышыню ад падлогі гасцінай да ўзроўню кухні і сталовай, а ніжняя грань куба, служыць столлю зоны адпачынку, ствараючы ў ім атмасферу спакою і самотнасці, якой супрацьстаяць яркія колеру абіўкі шэзлонгаў.

планіроўка кватэры студыі - выгляд зверху

План кватэры дэманструе цэнтральнае размяшчэнне куба-спальні ў адносінах да астатняй часткі кватэры.

планіроўка кватэры студыі - выгляд збоку

На чарцяжы бакавога перасеку выразна відаць размяшчэнне падлогі спальні ў адносінах да розных узроўнях падлогі асноўнага памяшкання.

дызайн кватэры студыі

У гасцінай дызайнеры ўсталявалі два чорных фігурных крэсла, кантрастуе з рознакаляровымі яркімі шэзлонгамі зоны адпачынку. Уздоўж левай ад куба-спальні сцены размяшчаюцца дадатковыя стэлажы, вышынёй да зоны сталовай і кухні.

інтэр'ер кватэры студыі

Чорна-белы стол у шахматную клетку можа быць выкарыстаны як для вучобы, так і для настольных гульняў.

Трохмерны план кватэры студыі

Трохмерны план кватэры наглядна ілюструе выкарыстанне падлогі спальні ў якасці дадатковага сядзення.

Глядзіце відэа:

Пакіньце Свой Каментар