Дом віктарыянскай эпохі ў Іст-Лондане абнаўляецца

Уладальнікі гэтага прыватнага дома ў раёне Вікторыя-Парк (Іст-Лондан, ПАР) звярнуліся ў Tamir Addadi Architecture з просьбай распрацаваць праект перапланіроўкі першага паверха, які яны ўжо даўно марылі пашырыць і зрабіць больш зручным для пражывання. Пазней у спісе патрабаванняў з'явіўся і яшчэ адзін пункт: акрамя дадатковых квадратных метраў заказчыкі пажадалі атрымаць больш адкрыты выгляд на сад на заднім двары.

Пры старой планіроўцы ванная пакой з падсобным памяшканнем размяшчалася ў задняй частцы дома, амаль цалкам зачыняючы від на сад з кухні і істотна абмяжоўваючы доступ у памяшканне натуральнага святла. Акрамя таго, паколькі сад размяшчаўся вышэй за ўзровень першага паверха, патрапіць у яго можна было толькі прайшоўшы праз Паціа і падняўшыся па невысокай вузкай лесвіцы. Ліквідаваць абодва недахопу першапачатковай планіроўкі атрымалася, пабудаваўшы невялікае пашырэнне на месцы Паціа і перанясучы ванную і дапаможнае памяшканне ў пярэднюю частку дома. Такая "ракіроўка" дазволіла ўладкаваць ў задняй частцы дома прасторную гасціную з выхадам у абноўленае, шматузроўневае дваровая прастора. Сталовая, з-за якой першапачаткова і ладзілася рэканструкцыя, зараз размяшчаецца ў пярэдняй частцы дома - на тым самым месцы, дзе раней была гасціная.

У садзе будаўнікам давялося выдаліць даволі вялікі пласт зямлі, каб стварыць асфальтаваную зону, якая як быццам ўтварае адно цэлае з гасцінай. Там жа ўсталявалі лаўкі, а сцены і гаршкі з раслінамі пафарбавалі ў белы колер, каб стварыць атмасферу чысціні і свежасці.

Пакіньце Свой Каментар