Сучасны дом з арт-студыяй у Сіэтле

Абмяркоўваючы з дызайнерамі з Heliotrope Architects праект свайго будучага дома, заказалыя яго шлюбная пара з Сіэтла (Вашынгтон, ЗША) прад'явіла спецыялістам цэлы спіс патрабаванняў. У першую чаргу новы дом павінен быў быць сучасным. У праекце вынікала прадугледзець мастацкую майстэрню і крыло для прыёму гасцей. У інтэр'еры павінна быць дастаткова натуральнага святла, а па атмасферы ён павінен стаць падобна карціннай галерэі. Нарэшце, у самой атмасферы было неабходна выканаць тонкі баланс паміж пачуццём самотнасці і прысутнасцю сувязі са знешнім светам - такім чынам, унутраныя прасторы хаты павінны былі так ці інакш паведамляцца з прыдамавой тэрыторыяй.

Ўлічыць усе пажаданні заказчыкаў атрымалася дзякуючы нестандартнай планіроўцы: пабудовы размясцілі ў шахматным парадку, так каб яны чаргаваліся з ўчасткамі прыдамавой тэрыторыі. Інтэр'ер атрымаўся светлым і ня загрувашчаным: з пярэдняга двара - роўна як і з Паціа за домам - увесь першы паверх праглядаецца наскрозь.

Адну з сцен у гасцінай цалкам займае выраблены на замову кніжны стэлаж - зьвярніце ўвагу на тое, як струменіцца святло праз пустуючы верхні шэраг паліц. Падлогі выкананы з розных матэрыялаў - месцамі гэта проста паліраваны бетон, месцамі - кафляная плітка і дошка міртавымі дрэва. Такое рашэнне дазваляе візуальна размяжоўваць функцыянальныя зоны.

Складана не закахацца ў мэбля, якую выбралі заказчыкі - настолькі выдатна яна ўпісваецца ў інтэр'ер дома.

У гаспадарскай ваннай пакоі уся ўвага прыкавана да тумбачкі з чырвонага канадскага кедра і японскай ванне, з якімі выдатна гармануе бледная зялёна-блакітная плітка.

Арт-студыя размясцілася ў прыбудове полутораэтажной вышыні пад двухсхільным дахам. Прыбудова непасрэдна злучаная з гасцінай, таму каб візуальна аддзяліць прастору студыі, яе "апусцілі" ніжэй ўзроўню асноўнай жылой зоны. Каб трапіць у майстэрню, неабходна спусціцца па лесвіцы.

Глядзіце відэа: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Hand / Head / House Episodes

Пакіньце Свой Каментар