Дом Віктарыянскай эпохі ў Брунсвик Іст абнаўляецца

Рэзідэнцыя Quarry House ў Брунсвик Іст (Мельбурн, Аўстралія) уяўляе сабой старадаўні дом Віктарыянскай эпохі, адрэстаўраваны і перапраектоўваць дызайнерамі з Hook Turn Architecture. Аблічча дома адлюстроўвае гісторыю мястэчка Брунсвик Іст, у ваколіцах якога здаўна здабывалі будаўнічы камень і блакітны базальт. Канструктыўна абноўленая частка будынка ўяўляе сабой два паралелепіпеда, як бы выкладзеных адзін над іншым, прычым калі сцены ніжняга пакінулі ў першапачатковым выглядзе (для захавання адчування цэласнасці з другім крылом будынка, таксама быў пабудаваны з простага чырвонай цэглы), то верхні быў апрануты ў масіўны каркас з блакітнага базальту.

У той час як пярэднюю частку дома па-ранейшаму ўпрыгожвае старадаўні фасад у віктарыянскім стылі, у дызайне задняй часткі можна разглядзець стылізаваны матыў, відавочна абгульваюць тэму мазаічных узораў прыроднага блакітнага базальту. Каб дамагчыся жаданага эфекту, на адным баку кожнага блока будаўнікі змантавалі сфальцаваных цынкавыя лісты - такім чынам, ім удалося зрабіць задні фасад падобным на паверхню трачаную эрозіяй базальтавага слупа.

Ламаная лінія аркі на заднім фасадзе акрэслівае контуры акна гаспадарскай спальні. Масіўны блок другога паверха злёгку навісае над першым, ствараючы выратавальную цень у гарачую пару года.

Планіроўка кожнага памяшкання была старанна прадумана з тым, каб кожны пакой атрымлівала максімальную колькасць дзённага святла. Шмат у чым гэта стала магчымым дзякуючы наяўнасці адкрытага ўнутранага панадворка ў цэнтральнай частцы дома.

Пакіньце Свой Каментар